Green Farma Kişniş Ekstresi

Green Farma, Kişniş Ekstresi ile ürün gamını genişletti. Green Farma Kişniş Ekstresi kemik sağlığını geliştirir.Kişniş Ekstresi arter ve damarların iç duvarları boyunca kötü LDL kolesterol birikimi düzeyini de azaltırlar. Green Farma, Kişniş Ekstresinde bulunan uçucu yağların 11 bileşeninden biri olan cineole ve linoleik asit her ikisi de kişnişte mevcuttur ve bunlar antiromatik ve antiartritik özelliklere sahiptir.

green farma kişniş ekstresi

Önce kişnişin ne olduğunu ve faydalarına bir göz atalım.

Kişnişin sağlığa faydaları arasında deri iltihabı, yüksek kolesterol düzeyleri , ishal , ağız ülseri, anemi , hazımsızlık, adet bozuklukları, çiçek hastalığı, konjunktivit, cilt rahatsızlıkları ve kan şekeri rahatsızlıklarında kullanımı yer alır.

Kişniş Nedir ?

Hint Yarımadası’nda ve Amerika’da ve Avrupa’nın bazı kesimlerinde yaygın olarak dhaniya olarak bilinen kişniş , dünyanın dört bir yanında mutfak yemekleri üzerinde bir baharat, garnitür veya süs eşyası olarak yaygın olarak kullanılan bir bitkidir . Bilimsel adı Coriandrum sativum L’dir . Yaprakları ve meyveleri tanınabilir ve hoş bir aromaya sahiptir ve yaygın olarak çiğ veya mutfak uygulamaları için kurutulur.

Kişniş Beslenme Bilgileri

Küresel yiyecek hazırlamada kullanımı sadece buzdağının görünen kısmıdır. Birçok insanın farkında olmadan, kişniş, çoğu insanın yemeklerini yedikten sonra bu garnitürü çöp kutusuna attığı zaman tamamen özlediği potansiyel sağlık faydalarıyla doludur. Uçucu yağların on bir bileşeni , altı tür asit ( askorbik asit , daha iyi C vitamini), mineraller ve vitaminler içerir ; her biri yararlı özelliklere sahiptir.

Kişnişin Sağlık Faydaları

Cilt iltihabı azaltır

Uçucu yağların 11 bileşeninden biri olan cineole ve linoleik asit her ikisi de kişnişte mevcuttur ve bunlar antiromatik ve antiartritik özelliklere sahiptir. Bu iki durumun neden olduğu şişmeyi azaltmaya yardımcı olurlar. Böbrek yetmezliği veya anemiden kaynaklanan şişme gibi diğer şişme koşullarında, bir dereceye kadar etkili olduğu da görülmüştür, çünkü kişnişteki bazı bileşenler idrara çıkmaya ve vücuttaki fazla suyun salınmasına yardımcı olur. Indirgeme deri iltihabı rahatsızlık bir azalma ve cildin görünüşünde bir iyileşme yol açar.

Cilt Bozuklukları

Dezenfektan, detoksifikasyon, antiseptik, mantar önleyici ve kişniş antioksidan özellikleri için idealdir temizleme gibi cilt bozuklukları kadar egzama , kuruluk ve mantar enfeksiyonları.

Kolesterol Seviyesini düşürür

Kişnişte bulunan linoleik asit, oleik asit, palmitik asit, stearik asit ve askorbik asit (C vitamini) gibi asitler kandaki kolesterol seviyelerinin azaltılmasında çok etkilidir . Ayrıca ateroskleroz , kalp krizi ve inme gibi ciddi kardiyovasküler sorunlara yol açabilen arter ve damarların iç duvarları boyunca kötü LDL kolesterol birikimi düzeyini de azaltırlar . Daha da önemlisi, bu bitki, bir dizi tehlikeli duruma karşı önleyici bir savunma hattı olarak çalışan sağlıklı HDL kolesterol seviyelerini yükseltmeye yardımcı olur.

Ishal

Borneol ve linalool gibi kişnişte bulunan esansiyel yağların bileşenleri, sindirime , karaciğerin düzgün işleyişine ve bağırsakların bağlanmasına yardımcı olurken, aynı zamanda ishalin azaltılmasına yardımcı olur. Bu aynı zamanda yararlı sineol, borneol, limonen, alfa-pinen, beta-felandren gibi bileşenler antibakteriyel etkilere sahip olduğundan mikrobik ve mantar faaliyetinin neden olduğu ishale iyileştirilmesi.

Kişniş ayrıca , bulantı, kusma ve mide rahatsızlıklarını önlemenin bir yolu olarak giderek daha popülerdir . Biyoaktif bileşiklerin zenginliği, bu güç dolu tesiste yeni sağlık faydalarının her zaman keşfedildiği anlamına gelir.

Bu sağlık yararlarına ek olarak, taze kişniş yaprakları bağırsaklarınızı büyük bir yemek için hazırlamak için mükemmel mezelerdir.

Kan Basıncını Düzenler

Kişniş tüketimi göstermiştir ki olumlu hipertansiyon hastası birçok hastada kan basıncını azaltır. Periferik ve merkezi sinir sisteminde bir nörotransmiter olan kalsiyum iyonları ve asetilkolinin etkileşimini arttırır ve kan damarının gerginliğini rahatlatır; böylece kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere bir dizi kardiyovasküler durumun şansını azaltır.

Ağız Ülserleri Tedavisi

Kişnişte esansiyel yağların bir bileşeni olan Citronellol, mükemmel bir antiseptiktir. Ek olarak, diğer bileşenler , ağızdaki yaraları ve ülserleri kötüleştiren antimikrobiyal ve iyileştirici etkilere sahiptir. Ülserlerin iyileşme sürecini hızlandırmaya ve kötü nefesi önlemeye yardımcı olurlar . Ana ürünlerde yaygın olarak kullanılmamasına rağmen, kişniş genellikle doğal diş macunu türlerinde antiseptik bir bileşen olarak kullanılmaktadır. Aslında, diş macunu icat edilmeden önce, insanlar kötü nefesi azaltmak için kişniş tohumlarını çiğneyecekti !

Anemiyi önler

Doğrudan kansızlığa yakalanan insanlara yardımcı olan demir içeriğinde yüksektir . Kandaki düşük demir içeriği, nefes darlığı, kalp çarpıntısı, aşırı yorgunluk ve kognitif fonksiyonlarda azalma ile sonuçlanabilir. Demir ayrıca diğer organ sistemlerinin düzgün çalışmasını sağlar, enerji ve dayanıklılığı artırır ve kemik sağlığını destekler.

Doğrudan kansızlığa yakalanan insanlara yardımcı olan demir içeriğinde yüksektir . Kandaki düşük demir içeriği, nefes darlığı, kalp çarpıntısı, aşırı yorgunluk ve kognitif fonksiyonlarda azalma ile sonuçlanabilir. Demir ayrıca diğer organ sistemlerinin düzgün çalışmasını sağlar, enerji ve dayanıklılığı artırır ve kemik sağlığını destekler.

Anti-alerjik Özellikler

Çoklu çalışmalar, kişnenin mevsimsel alerjilerin ve saman nezlesinin (rinit) rahatsızlık verici etkilerini azaltabilecek güçlü anti-histamin özelliklerine sahip olduğunu göstermiştir . Yağları ayrıca bitkiler, böcekler, gıda ve diğer maddelerle temastan kaynaklanan alerjik reaksiyonları azaltmak için de kullanılabilir . Dahili olarak, anafilaksi, kovan ve boğaz ve bezlerin tehlikeli şekilde şişmesini önleyebilir. Alerjik reaksiyonlara karşı kendinizi korumak hiç de kötü bir fikir değildir, özellikle ilk defa onunla temas kurabilene kadar neyin alerjiniz olabileceğini bilmek zor olduğu için!

Salmonella Koruması

Salmonella, dünyadaki gıda kaynaklı hastalıkların en tehlikeli nedenlerinden biridir, bu yüzden ona karşı korumak için herhangi bir doğal yol çok önemlidir. Kişniş, salmonella esaslı hastalığın önde gelen tedavisi olarak iki kat daha güçlü bir antibiyotik olan doğal bir bileşim olan dodekenal seviyesinin olağandışı yüksek seviyelerine sahiptir . Normal diyetinize ekleyerek, vücudunuzu bu rahatsız edici bakterilerle ilgili korkunç rahatsızlıklardan ve hatta ölümcül hastalıklardan korursunuz.

Kemik Sağlığını Geliştirir

Zengin bir kalsiyum kaynağı olarak, kişniş, kemiklerinin bütünlüğünü korumak isteyen insanlar için çok değerlidir . Kişnişte bulunan kalsiyum ve diğer esansiyel mineraller, osteoporozun önlenmesinde olduğu kadar, kemik büyümesinin ve dayanıklılığının ayrılmaz bileşenleridir . Diyetinize az miktarda kişniş bile ekleyerek, kemiklerinizi sağlıklı ve uzun yıllar boyunca koruyabilirsiniz. Kalsiyum özellikle kişnişin ortasındaki yapraklarda bulunur, bu yüzden bitkinin o kısmı için kemik sağlığı sizin odak noktanız olsun!

Sindirimdeki Yardımlar

Kişniş, uçucu yağlarının zengin aromasına bağlı olarak, midede enzimlerin ve sindirim suyunun uygun şekilde salgılanmasına yardımcı olur; Böylece sindirim ve peristaltik hareketi uyarır. Anoreksiya tedavisinde de yardımcıdır . Kişnişin hoş aromasının yanı sıra, minerallerinden elde edilen belirli uyarıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca, kişniş yutulduğunda nörotransmitterler uyarılır. Çalışmalar , diyete düzenli olarak kişi eklendiğinde dispepsi (hazımsızlık) azaldığını göstermiştir . Yetişkinlerden daha fazla abdominal kolik geliştirme şansı olan küçük çocuklar için, diyetlerindeki az miktarda kişniş bu sorunu çabucak çözebilir!

Bitkiler

Kişnişte bulunan uçucu yağlar antimikrobiyal, antioksidan, anti-enfeksiyöz ve detoksifiye edici bileşenler ve asitler bakımından zengindir. C vitamini ve demir varlığı da bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu özellikler çiçek hastalığını önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur ve aynı zamanda ağrıyı azaltabilir ve çiçek hastaları üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Çiçek hastalığı salgınlarının meydana geldiği yerlerde, çalışmalar büyük miktarlarda C vitamininin çiçek hastalığı üzerinde kesin bir iyileştirici etkiye sahip olduğunu göstermiştir.

Adet Bozukluklarını Önler

Kişniş doğal bir uyarıcıdır ve endokrin bezlerden uygun salgılanmayı düzenler ve bu hormonal etki, uygun kadınlık dönemlerini düzenlemeye yardımcı olduğu ve bir kadın dönemindeki ilişkili ağrıyı azalttığı anlamına gelir.

Göz bakımı

Kişniş, antioksidanlar, A vitamini, C vitamini ve fosfor gibi mineraller ile yüklüdür. Bunların hepsi görme bozukluklarını, maküler dejenerasyonu ve gözlerde gerginliği ve stresi azaltır . Yapraklarda beta-karoten de bulunur, bu da gözü etkileyen diğer birçok hastalığı önler ve hatta yaşlanan hastalarda görme bozukluğunun etkilerini tersine çevirebilir.

Konjunktivit

Daha önce tartışıldığı gibi, kişniş çok iyi bir dezenfektandır ve gözlerini konjonktivit gibi bulaşıcı hastalıklardan koruyan antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Kişniş yağı , bir dizi göz bakım ürününün temel bileşenlerinden biridir.

Diyabet kontrol eder

Kişnerin endokrin bezleri üzerindeki uyarıcı etkisi nedeniyle , insülin sekresyonu pankreastan artar ve bu da kandaki insülin seviyesini arttırır. Bu, şekerin uygun asimilasyonu ve emilimini ve kandaki şeker seviyesinde ortaya çıkan damlaları düzenler. Bu özellik, kan şekeri seviyelerindeki tehlikeli sivri ve düşme olasılığını azaltmak ve diğer normal metabolik fonksiyonları sağlamak için diyabet ve diğer ilgili rahatsızlıklardan muzdarip hastalar için son derece yararlıdır .

Diğer Faydaları

Kişniş, ülser, iltihap ve spazmları iyileştirmeye yardımcı olur; Ayrıca bir balgam söktürücü olarak davranır ve karaciğeri korur. Antikanserojen, antikonvülsan, antihistaminik ve hipnotiktir. Kişnişin doğal bir afrodizyak olduğuna inanılır ve geleneksel olarak bir kişinin libidisini geliştirmek için diğer bitkilerle kombinasyon halinde kullanılır.

Dikkat : Kişniş ile ilişkili çok az tehlike vardır, ancak hemen hemen her gıdada olduğu gibi, cilde alerjik reaksiyon riski vardır. Olağandışı yan etkilerden biri, bazı hastaların güneş ışığı duyarlılığından şikayet etmesi ve aşırı kişniş alımının onları güneş yanığına daha duyarlı hale getirmesidir ve bu da uzun vadede cilt kanserine yol açabilir .

Bazı kadınlar, anne sütü üretimini artırdığını iddia etse de, hamile kadınlar daha yerleşik araştırmalar yapılıncaya kadar kişniş almamalıdır . Güvende olmak en iyisidir, bu yüzden diyetinize kişniş eklemeden önce bir doktorla konuşun ve vücudunuzun ürettiği tepkiye dikkat edin!

satin-al

Bu sayfadaki ürünü indirimli fiyattan satın alabilir, dilerseniz üye olup satışını yaparak para kazanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ilk önce üye olmak. Green Farma üyeliği ücretsizdir. Periyodik ürün alma zorunluluğu yoktur. Dilediğiniz zaman ürün alırsınız, üyeliğiniz daima devam eder.

0
Aşağıdaki Formu Doldurun (Sadece 1 dakikanızı alır)
0
Şifreniz Cep Telefonunuza SMS olarak gelsin
0
%40 İndirimli alışverişe Kapıda Ödeme ya da Kredi Kartı seçeneği ile hemen başlayın !
Özet
Green Farma Kişniş Ekstresi Ne İşe Yarar ?
Makale Adı
Green Farma Kişniş Ekstresi Ne İşe Yarar ?
Tanım
Green Farma, Kişniş Ekstresi ile ürün gamını genişletti. Green Farma Kişniş Ekstresi kemik sağlığını geliştirir.Kişniş Ekstresi arter ve damarların iç duvarları boyunca kötü LDL kolesterol birikimi düzeyini de azaltırlar. Green Farma, Kişniş Ekstresinde bulunan uçucu yağların 11 bileşeninden biri olan cineole ve linoleik asit her ikisi de kişnişte mevcuttur ve bunlar antiromatik ve antiartritik özelliklere sahiptir.
Konuk Yazar
Marka
petra
Logo